Härligt med derbyseger

En mobilfilmad film från tifot lyckades jag få till.

Vädret var ganska blött, men spelet värmde faktiskt bra. Om det var den blöta planen, eller lagens inställning i allmänhet som gjorde att båda lagen höll ett ganska högt bolltempo hela första halvleken.
AIK tog välförtjänt ledningen strax innan halvtid, efter ett riktigt roligt mål av Jagne, Först faller han nästan, sen får han bajarna att falla som käglor, målvakt och backar, för att slutligen säkert sätta den i mål.
Första halvlek bjöd också på en riktig frisparksdelikatess, signerad Markus Jonsson, som förtjänade att gå i mål, men den tog i ribban som troligtvis fortfarande darrar.
I andra tycker jag att bajen tappar allt, och AIK kontrollerar läget sådär stabilt som bara de kan göra. Nu går det ju inte att kontrollera en hel halvlek på det viset, inte ens mot bajen, så det blev lite spännande mot slutet. Men slutet gott, allting gott och AIK har tagit 9p av 9 möjliga i årets derbyn, vilket är mer än väl godkännt.
Jag vet att en del har synpunkter på att värdera BP som ett derby, men jag tycker att de förtjänar att tas mer på allvar än både bajen och skansen i år.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.