Fågelmatning

Fågelmatning
Nu har vår hängande lunchrestaurang accepterats av våra fjäderprydda vänner och ryktet börjar sprida sig över hela Malmaberg att här finns det käk.
Det roligaste med det hela är mina ungars engagemang. De håller koll på automaten och hojtar till när de ser fåglar vi inte sätt där tidigare.
Idag la vi ut 4 äppelhalvor på grillen också i hopp om att locka dit lite fler arter och även om den inte vågat sig ända fram än så har i alla fall Koltrasten närmat sig. Å så skatan förstås.
Nu måste vi se till att bygga ett lite större fågelbord och köpa lite mer varierad kost i form av talgbollar och nötter, samt mer solrosfrö.
En sak vi redan lärt oss är att den där billiga viltfågelblandningen visserligen går hem, men eftersom alla fåglar inte vill ha allt som finns där så skräpar de ner något förfärligt när de sorterar bort t ex havren.
Idag har vi alltså haft besök av Talgoxe, Blåmes, Pilfink, Koltrast och Skata även om de sistnämnda än så länge inte vågat sig fram till vår matning.
 


Kommentarer

2 svar till ”Fågelmatning”

  1. Profilbild för Jocke Karlsson
    Jocke Karlsson

    Underskatta inte havren bara, gulsparven kommer älska det. Speciellt när det ligger på backen. Men jag håller med om blandningarna, det är för mkt havre i dom, bättre o blanda själv.
    / jocke

    1. Det stämmer, men just nu har vi börjar mata i en enkel automat direkt utanför fönstret och då är det mer till besvär när mesarna sitter och sorterar bort havren. Ska sätta upp ett ännu inte färdigt fågelbord ute på tomten och där får de gärna skräpa ner med havren som lockar Gulsparvarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.