NPG skulle träna idag och då passade jag på att skåda lite fågel under tiden. Jag drog till en matning inte långt utanför stan. -21 grader kändes i tårna och även mesarna verkade en smula skeptiska och slöa.

talltita_gäddvik2

Fotoljuset var väl inte heller så bra, men den här talltitan satt i alla fall still tillräckligt länge för att kunna fotas. någorlunda osuddig.

Det var de vanliga fåglarna som var där och jag gav upp ganska snabbt och åkte runt i bilen istället. När jag stod vid ett trafikljus kom en duva flygandes förbi. Det händer att större turturduvor dyker upp här uppe i Norrbotten om vintrarna så det blev lite spännande. Men spänningen blev inte långvarig. Innan det blev grönt hade jag tappat bort den.

I morgon styr jag och Benjamin kosan ännu längre norrut med höga förhoppningar om något riktigt roligt.

Bloggar etiketter: , ,