Ugglemello i kväll

När familjen bänkar sig framför TV:n ikväll tänker jag ge mig ut och lyssna efter ugglor istället. Inget konstigt i det. Jag brukar prioritera ugglor om vädret är gynnsamt.
Idag har det varit riktigt vårväder med solsken hela dagen efter en veckas bakslag, så det är riktigt bra läge för ugglor ikväll. Jag och Felicia var ute redan i går kväll och lyssnade några timmar och redan då var det fart i skogen.

Vi hade 5 arter på 6 olika lokaler. Lappuggla, sparvuggla, kattuggla, pärluggla och hornuggla. Det enda vi missade var slaguggla trots att vi besökte 3 platser där vi tidigare år hört den. Så den är väl inte riktigt igång än. Fast på facebook såg jag senare andra skådare i grannkommuner som var ute och lyssnade på just slaguggla.
Nu blir det ett nytt försök i kväll och då spänner jag och J bågen högt. Vi har stakat ut en rutt för kvällen och natten och satsar på att höra eller se alla 7 i kommunen häckande ugglearter. Något ja inte lyckats med tidigare. Jag är inte helt säker på vad mitt bästa artmässiga resultat av en ugglekväll är. 5 eller 6 arter är rekordet.
Nu ska jag bara rapportera dagens fåglar från Benjamins och min lilla vårtur. Sen är det dags att packa matsäck och göra sig redo.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.