Fåglar jag fotat – nordsångare

Eftersom jag presenterar fåglar jag fotat i bokstavsordning är det alltid lika kul att få sticka in en fågel med en begynnelsebokstav jag redan passerat. För det betyder att jag lyckats fotografera en ny art.
Med nordsångare var det art 250 på min fotolista så det blev en liten milstolpe. Dessutom hade jag aldrig tidigare sett eller hört en nordsångare så det blev även art 318 på min Sverigelista. Det 8:e nya krysset i år och nu har jag bara 2 kvar till mitt mål för i år. 320 arter på Sverigelistan.
En del personer brukar påpeka dubbelmoralen i att vi fågelskådare utger oss för att vara miljömedvetna och samtidigt åker långa sträckor i bil för att kryssa en fågel och i det här fallet rörde det sig om 40 mil enkel resa vilket är bland det längsta jag åkt. Men då ska vi också ta med i beräkningen att nordsångaren normalt hörs och ses i Abisko, 100 mil längre norrut i Sverige. Så vill man absolut kryssa den så bör man passa på nu. Själv sparade jag runt 100 liter diesel på att åka till Fulufjället istället för till Abisko. Det må vara en efterkonstruktion, men det var ett miljösmart val.

Fotad vid Brottbäckstugan, Fulufjället den 26 juni 2017


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.