Månadens fåglar – Augusti 2017

Ovanligt låg aktivitet på mig i augusti måste jag säga.

Vi hade två sträckskådarkvällar vid Kvicksundsbron i början av Augusti. Den första av dem tillsammans med OKE. och även om det inte var några större mängder sträckande fågel så var det trevliga fåglar som sträckte. Skräntärna, kustsnäppor och svarttärnor.

Jag gjorde också några sporadiska besök på vadarlokaler för att hänga in vadare på årslistan, men vadarsäsongen gick på lågvarv både hos mig och hos fåglarna. Inga roliga vadare dök upp på någon närliggande lokal, så det blev mest till att leta myrspovar och småsnäppor, men det verkar ha varit ett lite sämre häckningsår för vadare norrut. Väldigt få 1k-fåglar, mest gamla fåglar.

Den näst sista helgen hade VOF en exkursion till Högbymaden och Lisjö Ängar, höstens första stenfalk för min del hittades på en åker, ljungpipare, tofsvipor och enorma mängder gulärla är annars det jag minns från den exkursionen.

I slutet av månaden gjorde jag ett besök i Hjälstaviken tillsammans med Benjamin och Zsombor. Zsombor hade kommit in på skola på Gotland, så det här var sista skådningen med honom innan han flyttade.
Det var som vanligt ganska gott om fågel i Hjälstaviken, gäss, vadare och änder och en del tättingar i buskarna.
Men det som gladde mest var en ung törnskata (bilden ovan) som helt oskyggt födosökte i buskarna intill gångstigen ner mot fågeltornet.

Kortfakta

Antal inrapporterade arter

Jag: 56
Benjamin: 39

Antal X

Jag: 0
Benjamin 0

Antal årskryss

Jag: 1
Benjamin: 1

Minnesvärda observationer

Överflygande mindre strandpipare på skolgården

Bloggar etiketter: , , ,

1 kommentar

 1. Luna Richardson

  2019-07-30 at 14:16

  Hej,

  Mitt namn är Luna. Jag är en frilansande content marketing specialist och arbetar för Charm Media, en digital marknadsföringsbyrå.

  Skulle du vara intresserad av att publicera en artikel som är relevant för dina läsare, med en länk till till en av mina kunder, för en fast avgift vi betalar dig?

  Vad hade det isåfall kostat? ?

  ———————————————————–
  English version:

  My name is Luna. I’m a freelance content marketing specialist who works for Charm Media, an online marketing agency.

  Would you be interested in posting an article that is relevant to your readers, with a link to one of my clients, for a fixed fee that we would pay you?

  If so, what would be the price for it?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑