Ingen indian idag

Det blev ingen indian för mig och Lilleman idag. Vi anlände till Ramnäs kl 9 på morgonen och parkerade vid konsum för att genast sätta igång sökandet. Ganska snart hittade vi en sidensvansflock som kalasade i ett äppelträd och pulsen ökade för några sekunder, men ganska snabbt konstaterade vi att alla 9 individer var vår vanliga sidensvans.
sidensvans
 
Efter c:a en timme stötte vi på en flock igen, troligtvis samma flock för denna innehöll också 9 individer och ingen indian. Därefter vandrade vi omkring i villaområdena i en och en halv timme utan att varken se eller höra några sidensvansar. Däremot träffade vi på en gråhäger, strömstare och ganska många bergfinkar
bergfink
Två och en halv timme är ganska länge för en sjuåring så runt 11:30 gav vi upp och tog bilen hem mot Västerås igen.
Den här gången tog vi de krokiga vägarna över skogen och åkrarna hem via Svanå och Tillberga och den vägen bjöd på stora flockar av Bergfink, Bofink och Steglits och även några Vinterhämplingar.
Vid Svanå hade vi 70 steglitser. Vid Lyckmans strax söder om Svanå så var det en jätteflock med minst 1000 bergfinkar, 200 bofinkar, 100 grönfinkar och 200 steglitser.
Steglitser och Bergfink
På norra infarten till Tillberga hade vi ytterligare en stor flock. Denna innehöll mest bofink (200) och bergfink (100). 5 vinterhämplingar och 3 steglitser lyckades vi också identifiera, men det fanns troligtvis fler av dessa också.
En ganska bra fågeltur trots indiandippen
 
 


Kommentarer

Ett svar till ”Ingen indian idag”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.