Apps till min HTC Desire II

Jag har så smått börjat blogga på Phoneapp.se där jag ska dela med mig av mina erfarenheter av olika apps till Android.
Det hindrar mig visserligen inte att fortsätta att skriva om appar här på min egen blogg, men jag misstänker att det kommer att bli mindre frekvent.
Här kommer i alla fall några nyttiga och mindre nyttiga appar jag nyligen installerat och testat.
Talking ParrotTalking Parrot
Ytterligare en helt meningslös och i längden föga underhållande app, men som man gladeligen visar upp för folk som vill kolla på telefonen. En Papegoja som upprepar allt man säger men med en mer papegojlik röst. Lilleman gillar den skarpt.
NavigonNavigon MobileNavigator
Jag tröttnade helt enkelt på att använda Google Maps som navigator och drog hem en 30-dagars testversion av Navigon. Efter bara några få dagar kändes den helt rätt så jag köpte skandinavien för 395 kr idag. Det var riktigt enkelt att köpa och aktivera den, när man väl klurade ut hur man skulle göra. Informationen om hur man gjorde var allt annat än bra. I appen stod det att man skulle köpa en aktiveringskod på hemsidan, men i shopen fanns det bara program att köpa. Nu skulle en nedladdning av testversionen vara det enda sättet att köpa navigatorn på, så jag köpte det och räknade med att få aktiveringskoden skickad till mig, eller att den skulle gå att hitta i MyNavigon. Nej ingen aktiveringskod där, men dock ett serienummer utan något bindestreck som tydligen skulle finnas i aktiveringskoden. Jag chansade och knappade in serienummret och vips så fungerade det. En liten uppdatering av infon antingen på appen eller i orderbekräftelsen  tycker jag nog vore på sin plats.
När jag kört mer med Navigon MobileNavigator7 kommer jag troligtvis att skriva en mer utförlig recension på Phoneapp.se
CurlingPlay Curling
Som gammal curlingentusiast var det kul att hitta Play Curling på Market. Spelet är ganska kul och enkelt att komma igång med, men precis som vanlig Curling svårt att bemästra. Det blir mest hårt slagspel från min sida, men en och annan dragning har man lyckats med.
En mer utförlig recension finns redan på Phoneapp.se dock inte av mig.
Sen har jag dragit hem några apps som jag ännu inte hunnit testa
Anti MosquitoAnti Mosquito
som påstås hålla myggen borta med en högfrekvent ton som ingen människa hör. Jag drog hem den på midsommarafton, men någon hann tända myggspiraler innan vi hann testa den så vad det var som höll myggen borta vet vi inte.
HandelsbankenHandelsbanken
Officiell app från Handelsbanken för att sköta enklare bankärenden direkt från mobilen. Swedbank var först med androidapp och nu kommer de andra bankerna efter. Har ännu inte aktiverat den för användning från min internetbank så jag vet inte hur bra eller dålig den är, men vad jag hört ska den fungera bra. Även här räknar jag med att skriva en mer utförlig recension.
train info swedenTrain info Sweden
Jag är mycket nöjd med TrainTracker som jag använder sedan tidigare, men det skapades bara av utbildningssyfte och utvecklas inte längre, därför kommer det troligtvis att sluta fungera den dagen trafikverket ändrar sin API. Därför är jag nyfiken på Train Info Sweden som känns som den app som kan duga som ersättare. Jag saknar dock möjligheten att skapa favoriter som jag som pendlare vill ha. Avgång från Stockholm mot Västerås och vice versa är det enda jag är intresserad av för det mesta och då vill jag gärna kunna filtrera bort alla andra avgångar.


Kommentarer

2 svar till ”Apps till min HTC Desire II”

  1. Navigon i HTC Desire.
    Har försökt att få kontakter till att synas i Navigon utan att lyckas.
    Kontakter kommer från Outlook 2007 och är synkade till telefonen med Sync manager 2.0.33.
    Dessa fungerar bra med uppringning men existerar inte i Navigons program, tråkigt… annars ett bra navigeringsprogram.

  2. Profilbild för Gambleputti
    Gambleputti

    Bengt//
    Det verkar bara vara Google-kontakterna som fungerar. Det och att det inte går att skapa egna eller importera POI:s tycker jag är trist. Men i övrigt har jag inte haft några problem med Navigon.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.